Cat de mult trebuie sa dormim?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Atunci cand vine vorba de odihna trebuie sa acordam o mare importanta corpului nostru. Daca nu te odihnesti cum trebuie, randamentul tau la serviciu sau la scoala nu va mai fi acelasi, iar asta nu este tocmai ceva de dorit. Este important sa te odihnesti atat cat ai nevoie, nici prea mult dar nici prea putin, astfel incat sa te simti bine, pentru a avea energia necesara pentru ziua respectiva. In ultimele zile sunt foarte obosit dupa ora 9 seara, pentru ca ma trezesc dimineata sa ma duc la scoala si cand vin am destula treaba incat sa nu am timp prea mult de relaxare. Pe mine ma ajuta foarte mult un somn de o ora sau doua dupa amiaza, cand ma trezesc ma simt mult mai bine, dar nu imi permit tot timpul sa fac asta. Pentru mine, sa ies afara este ceva obligatoriu, pentru ca am nevoie de aer curat si putina relaxare, iar atunci cand stau si mai vorbesc cate ceva cu prietenii ma simt mult mai bine.

Unele studii arata ca un somn de 30 de minute la fiecare 4 ore este mult mai odhnitor decat un somn de 7-8 ore pe noapte. Eu cred ca ar ajuta mult daca ai dormi asa in fiecare zi, te trezesc foarte bine atunci cand dormi putin dupa amiaza, chiar daca dormi 30 de minute vei avea senzatia ca ai dormit cateva ore si vei fi odihnit. Din pacate, este cam imposibil sa ai un stil de viata ca acesta, nu isi permite oricine sa doarma la fiecare 4 ore.

In concluzie, un somn de 7 ore pe noapte si 1 ora dupa amiaza consider ca este perfect pentru a avea o zi buna, cel putin pentru mine.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *