Ce sunt terminalele mobile?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Terminal Mobil Motorola

Terminal Mobil Motorola

Terminal Mobil Honeywell Dolphin

Terminal Mobil Honeywell Dolphin

Terminalele mobile sunt dispozitivele portabile care ajuta agentii de teren sa prelucreze informatii care sunt stocate intr-o baza de date securizata si la care au acces doar agentii si compania. Odata ce datele dintr-un terminal mobil sunt trimise, acestea ajung instant in baza de date, asta datorita unei conexiuni la internet. Terminalele mobile sunt construite si optimizate pentru a oferi un proces scurt de introducere a datelor precum si rapiditate atunci cand vine vorba de un flux mare de informatii. Majoritatea terminalelor mobile sunt construite din materiale rezistente la intemperii si sunt ergonomice si se pot folosi fara prea mari cunostinte. Toate terminalele mobile au inclus un sistem de scanare a codurilor de bare de pe produse precum si un sistem de operare special construit pentru terminale mobile, diferit fata de cele existente si folosite la sisteme PC, tablete sau telefoane. Unul dintre cei mai cunoscuti producatori de sisteme performante pentru terminale mmobile este Microsoft, o companie renumita care produse sisteme de operare optimizate special pentru terminale mobile precum sistemele de operare Microsoft Windows Mobile sau unul dintre cele mai folosite sisteme Microsoft Windows CE, ambele sunt sisteme folosite marile companii producatoare de terminale mobile.

Cu ajutorul unui terminal mobil se scaneaza codurile de bare de pe produse, folosind scanerul pe care fiecare terminal mobil il are inclus, odata trecut scanerul peste codul de bare apar anumite informatii referitoare la producator, stoc, valabilitate sau pret, informatii care pot sa fie modificate in baza de date pentru un singur produs sau pentru seria de produse. In fiecare magazin mare exista astfel de terminale mobile, care se folosesc de operatori pentru a efectua anumite modificari precum cele mentionate. Pe langa magazine, terminalele mobile sunt foarte folosite si in randul producatorilor mari, depozite unde exista marfa multa si trebuie gestionata corect sau pur si simplu intr-o firma de curierat. Intr-o firma de curierat fiecare agent de teren are un terminal mobil, asta deoarece fiecare comanda este trecuta intr-o baza de data si trebuie administrata comanda corespunzator, astfel incat expeditorul cat si destinatarul sa aiba informatii despre colet. Desigur, aceste terminale sunt folosite in mai multe domenii, dar toate au la baza colectarea si modificare de informatii.

Daca aveti o firma si aveti un stoc de produse, sau pur si simplu sunteti o firma locala de curierat, atunci cu siguranta aveti nevoie de minim un terminal mobil pentru ca afacerea voastra sa fie mult mai bine gestionata si sa aveti informatii clare despre comenzi sau produse. Recomandam sa analizati foarte bine magazinele care au astfel de terminale mobile, sunt foarte putine si mentionam, nu toate au produse performante si informatii clare despre folosirea lor. Putem sa recomandam un terminal mobil performant, care este construit pentru orice tip de afacere, fie ca este vorba de o afacere mica sau mare, una locala sau nationala, WorkAbout PRO4 este un “partener” ideal. Acest terminal are internet (WWAN), GPS si module personalizate, camera foto de mare calitate si lista este mare. Sunt multe produse performante, dar am ales doar unul deoarece este unul de top, care este foarte folosit. Aici mai gasiti cateva informatii despre terminale mobile.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Ce sunt terminalele mobile?

  1. Laura says:

    Interesant articol, aceste dispozitive sunt de mare ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *