Ce trebuie sa stii inainte de a demola peretii interiori

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ai in vedere demolarea peretilor interior? Eliminarea unui perete de apartament poate reprezenta o schimbare radicala in timpul unei renovari, schimbare ce vine cu o multime de avantaje pentru intreg spatiul. In momentul in care ai decis sa renunti la un perete de apartament sau chiar mai multi trebuie sa tii cont de cateva criterii. Iata-le.

Iata ce trebuie sa stii inainte de demolarea peretilor interior

Care este tipul de perete demolat? Este logic ca orice demolare a peretilor interiori va afecta intreaga structura a casei. Apeleaza la sfaturile unui specialist inainte de a lua o astfel de decizie pentru a stabili cu exactitudine care sunt pereti de sustinere si care sunt peretii care pot fi eliminati fara vreun risc asupra temeliei casei. Spre exemplu, in cazul unui bloc de beton, cu o vechime de peste 30 de ani, demolarea peretilor interior este imposibila.

Ai grija la instalatia electrica din perete. Daca in pereti exista fire va trebui sa apelezi la un electrician pentru a demonta acel sistem electric pentru ca tu sa poti lucra in continuare in siguranta.

Materialele necesare pentru demolarea unui perete de interior. Inainte de a te apuca sa demolezi un perete asigura-te de faptul ca dispui de toate materialele necesare. Ai nevoie de un ciocan, un fierastrau, o casca de protectie si de o folie de plastic in primul si in primul rand. Asta pentru a desprinde cu mai mare usurinta bucatile de perete si pentru a le aduna cu mai mare usurinta de pe jos.  In urma demolarii unui perete din casa vei ramane cu mult moloz

Care sunt locurile ideale pentru demolarea unui perete de interior? Principalul scop al demolarii unui perete este acela de a beneficia de un spatiu deschis. De exemplu, peretele despartitor dintre o camera si un balcon se poate elimina pentru a castiga spatiu, pentru a prelungi camera. Pentru mai mult spatiu in baie se poate elimina o debara. In cazul in care iti doresti un spatiu cursiv, poti elimina peretele despartitor dintre bucatarie si living.

Nu uita ca pentru a putea demola un perete de interior ai nevoie de autorizatie demolare perete apartament. O autorizatie de demolare se emite in aceleasi conditii ca si o autorizatie de constructie, sunt necesare destul de multe documente printre care o cerere de emitere a autorizatiei si actul doveditor al titlului asupra imobilului.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *