Ceaiuri care te tin departe de raceala

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ce putem face impotriva unei raceliĀ ? Sa consumam cat mai mult bauturi calde. Printre cele mai cunoscute bauturi impotriva racelii se numara ceaiul. In plus, ceaiul are proprietatea de a preveni raceala. Prin urmare care sunt ceaiurile care ne tin departe de raceala?

Inca de la primele simptome ale racelii, durere de gat sau frisoane este bine sa incepi sa consumi unul din ceaiurile de mai jos. Ceaiul ar trebui consumat cald, cu putina lamaie sau miere, datorita proprietatilor antibacteriene. Recomandarea specialistilor este de a consuma trei cani de ceai pe zi.

Ceaiul de cimbru. Cimbrul avem obiceiul sa il folosim in bucatarie pentru asezonarea preparatelor, pentru a le oferi o savoare mediteraneana. Pe langa faptul ca este extrem de usor de gasit, cimbrul este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale. Grecii il foloseau inca din cele mai vechi timpuri, il ardeau pentru a purifica templele. Latura sa expectoranta are drept efect degajarea cailor respiratorii, in timp ce latura sa stomahica va putea, in egala masura, sa imbunatateasca digestia si sa vindece durerile de stomac. Este, in egala masura, eficient pentru tratarea durerilor de gat, mai ales daca este combinat cu miere sau lamaie.

Ceaiul de salvie dispune de proprietati antiseptice, digestive si energetice. Salvia este cunoscuta de mai multa vreme pentru actiunea sa benefica asupra corpului. Exista un proverb care suna in felul urmator: cine are salvie in gradina nu mai are nevoie de medic. In mitologie salvia era considerat un panaceu, adica o planta capabila sa vindece orice boala. Actiunea sa tonica ii va permite organismului sa combata oboseala provocata in mod normal de o raceala si sa scada febra.

Ceaiul de ghimbir. Ghimbirul este cunoscut in special pentru proprietatile sale afrodisiace. Este adevarat ca ghimbirul dispune de aceasta proprietate si nu numai. Inainte de toate, ghimbirul este anti-inflamatoriu, antioxidant, folosit de mai bine de 5000 de ani in cadrul medicinei ayurveda. Ghimbirul permite degajarea cailor respiratorii, scade febra si trateaza durerile de cap.

Ceaiul de rozmarin. Rozmarinul este o planta cu excelente proprietati sedative si calmante, utile in cazul unei raceli sau pentru prevenirea acesteia. Rozmarinul stimuleaza procesul de transpiratie si contribuie la scaderea febrei si la eliminarea toxinelor din corp.

Ceaiul de tei. Pe langa faptul ca ceaiul de tei este cel mai cunoscut si mai folosit remediu pentru prevenirea si tratarea unei raceli, frunzele de tei combat anxietatea si insomnia.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *