Copilul meu nu doarme la amiaza. Ce pot sa fac?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Adultii abia asteapta sa se bucure la amiaza de cateva minute de somn petrecute intr-un pat confortabil, intr-un pat cu o lenjerie de pat frumoasa si cu perne moi si comode. Insa, din pacate de multe ori raman doar cu dorinta de a se bucura de un somn linistit, deoarece timpul nu permite acest lucru. Seara insa, ii asteapta cele mai comode paturi, cu cele mai frumoase lenjerii de pat bumbac satinat si se pot odihni in voie. Cele mai frumoase lenjerii le poti cumpara de pe asternuturisiprosoape.ro.

Copiii insa sunt ceva mai diferiti. Chiar daca au timp, chiar daca au cele mai frumoase lenjerii de pat Disney, chiar daca au cele mai bune conditii pentru a dormi la amiaza, nu vor.

Sunt o multime de parinti care se confrunta cu aceasta problema si nu reusesc sa-si faca pruncii sa doarma la amiaza. Somnul de amiaza este foarte important pentru copiii, fapt pentru care parintii trebuie sa gaseasca o modalitate de a-i face sa adoarma.

poza2

In primul rand vezi care sunt cauzele care duc la refuzul somnului din partea celui mic. Daca il lasi sa se uite la desene animate toata ziua, la ora pranzului va dori sa se uite in continuare. Stabileste o ora la care sa opresti TV-ul si sa-i spui ca e ora de somn pentru el, apoi va reveni.

Apoi, o alta idee ar fi sa abordezi problema intr-un alt mod. Nu ii spui ca mergeti sa dormiti, ci spune-i ca mergeti sa va odihniti, sa stati in pat fara sa faceti nimic. Vei vedea ca usor-usor va adormi.

Nu spune nimeni sa-ti trezesti copilul dimineata la ora 7, dar nici sa ii permiti sa stea noapte tarziu, astfel incat sa se trezeasca la ora 11.00. Daca se trezeste la 11.00, clar ca nu va adormi din nou la 13.00-14.00.

Cu rabdare si calm vei reusi sa-ti faci puiul sa adoarma la amiaza.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *