Cum aleg eu firma de web hosting?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Web hosting Gazduire.ro

Web hosting Gazduire.ro

Chiar daca ai un simplu blog sau un site mai mare, este bine sa stii cum sa-ti alegi firma de la care sa cumperi web hosting. Poate parea simplu, te uiti de resurse si pret, daca totul este convenabil cumperi si gata, dar este important ca totul sa mearga bine si sa nu ai probleme. Este posibil sa nu fi avut probleme pana acum, dar nu ai de unde sti cand se intampla ceva si vei avea nevoie de ajutorul celor de la firma de web hosting, iar daca ai apelat la o firma neserioasa vei ramane cu problema nerezolvata.

Iata criteriile dupa care imi aleg eu firma de web hosting:

1. Uptime. Este important sa nu imi cada siteul si sa fie on tot timpul. Chiar daca uneori mai apar probleme la servere, este de inteles, dar daca acele probleme apar prea des ar trebui sa te indepartezi de respectiva firma. Am patit cu o firma straina, cadea tot timpul siteul si chiar nu puteam lucra la el pentru ca era cazut. Mi-am mutat imediat siteurile, nu imi permiteam sa pierd vizitatori din cauza firme de web hosting.

2. Suportul. Pentru mine este important sa am parte de un suport profesionist si rapid pentru ca atunci cand apar probleme vreau sa le rezolv pe loc. In momentul de fata am cumpara hosting de la 3 firme si sunt multumit de toate. Firma unde am cele mai multe siteuri imi ofera un suport excelent, ma ajuta cu orice problema chiar daca nu depinde tocmai de ei si ar trebui sa stiu singur ce sa fac in situatia respectiva.

3. Raportul calitate-pret. Concurenta este mare in momentul de fata, sunt multe firme si toate vin cu oferte  bune asa ca ai de unde alege. Verifica preturile in mai multe parti inainte de a cumpara si fii sigur ca nu platesti prea mult pentru serviciile pe care le primesti. Este important sa stii ca platesti pretul corect si nu dai mai mult decat ar trebui pentru ca preturile sunt mici si poti gasi usor hosting pentru buzunarul tau.

4. Viteza serverelor. Acum Google a inceput sa ia in considerare si viteza cu care se incarca siteul, asa ca trebuie sa ai hosting de calitate pentru a avea o viteza mare, altfel nu vei avea rezultate foarte bune pe partea de SEO, cea ce este foarte important.

Ordinea criteriilor prezentate de mine este aleatorie, nu am facut un top. Daca vreti sa cititi mai multe despre asta, vedeti acest articol.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *