Cum calculezi rata la masina?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

In Romania, dar nu numai, consumatorii sunt obligati sa caute solutiile cele mai avantajoase din punct de vedere financiar pentru a putea achizitiona pe termen lung un nou vehicul, fie el in stare perfecta, fie el second.

Te tenteaza deci un leasing. Nu ai avea cum sa nu fii tentat. Ce inseamna un leasing? Un lucru sigur, flexibil si extrem de avantajos. Ai impresia insa ca acesta este destinat doar firmelor mai mari?

Vrei sa iti cumperi o masina in leasing? In acest caz, poti alege fie un leasing operational, fie unul financiar. Dar vei vedea ca cel operational te va tine departe de grijile financiare.

Ce este leasingul operational? Leasingul operational este cel care iti permite inchirierea de bunuri pentru care se plateste o chirie iar optiunea de cumparare este la alegere.

Leasingul operational este un fel de optiune “all-in” sau “full service” si este departe de cea mai clasica formula de leasing folosita pentru achizitionarea de masini. Aceasta formula de leasing cuprinde nu doar inchirierea de masini, ci si o multime de servicii anexe.

Te-ai hotarat sa achizitionezi o masina prin leasing operational? In acest caz, trebuie sa tii cont de un lucru – calcularea ratelor de leasing operational se face in urmatorul fel- vei afla valoarea ratei selectand autovehiculul dorit, durata, dar si numarul de kilometri. Calculatorul de leasing operational iti va genera mai apoi o oferta estimativa de pret – nu pentru masina pe care o doresti. Fara TVA insa.

Care sunt avantajele unei rate la masina alegnad un leasing operational?

  • este o optiune foarte interesanta mai ales cand parcurgi multi kilometri pe an.
  • este cea mai buna alternativa la solutiile de creditare pe mai multi ani.
  • dispui de un control bugetar total. Toate taxele variabile pot sa fie incluse in buget inca de la inceput. Deci nu vei avea de-a face deloc cu surprize neplacute.
  • societatea de leasing isi va asuma in totalitate gestionarea si administrarea masinii. Nu va mai trebui deci sa pastrezi toate facturile. Cu alte cuvinte, birocratia este redusa.
  • rata este fixa, nu flexibila pe toata durata contractului.
  • suprizele neplacute, precum reparatiile neasteptate sunt in principiu excluse.

Atunci cand vorbim despre leasingul operational, trebuie sa stii ca vei primi in fiecare luna o factura unde sunt prezentate toate serviciile cuprinse la tine in leasing. Si la sfarsitul contractului iti vei putea schimba masina, daca doresti asta.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *