Cum functioneaza anvelopele in timpul curselor

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Temperaturile mai mici înseamnă că anvelopele au nevoie de compuși mai moi – totul depinde de stilurile de conducere și preferința șoferului, dar și de șasiu, pistă și set-up. Anul 2015 a văzut toate cele trei opțiuni pe pistă în același timp.

Cele mai rapide ture sunt stabilite atunci când anvelopele sunt noi – Dunlop modelează anvelopele pentru rezistență, astfel încât obiectivul este de a avea cât mai multă consistență posibil pe parcursul timpului în care anvelopele sunt în mașină. În 2014, câștigătorul de la Le Mans Oliver Turvey, Jota Sport, a stabilit cele mai rapide momente ale turneului într-o a patra etapă pentru anvelopele care au urmat trei ore.

Anvelopele de calitate Dunlop Quattromaxx sunt din cauciuc negru – anvelopele Dunlop sunt de fapt doar aproximativ o treime din cauciuc.

Culoarea neagră provine din negrul de fum, care asigură o mare parte din rezistența compusului – și care se formează în jurul unei alte treimi din ingrediente. Restul din anvelopă este alcătuită din materiale precum oțel, nailon, aramid, Kevlar, materiale hibride și ingredientele secrete în produsele iesite pe piata.

Anvelopele sunt montate înainte de începerea cursei. Echipele au doar un număr limitat de jante de roată, iar condițiile meteorologice se pot schimba, astfel încât, în mod frecvent, trebuie să recondiționăm anvelopele în cursul cursei. În timpul cursei de 24 de ore din anii trecuti, 1800 de anvelope au fost montate la o rată medie de 1,25 minute pe anvelopă – ceea ce înseamnă doar 5 minute pentru a debarasa și a repara un set de anvelope continuu timp de 24 de ore.

Le Mans este o cursă de 24 de ore – poate fi o cursă de 24 de ore pentru mașini, dar pentru a potrivi anvelopele de la prima ora a dimineații, prima cursa și apoi demontarea anvelopelor uzate la sfârșitul cursei este mai aproape de 36 oră zi. Montajul are loc în schimburi, dar inginerii de suport ai cursei sunt cu echipele lor desemnate de la început până la sfârșit.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *