Cum sa filmezi atunci cand faci sport?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Oare ce poate fi mai frumos decat sa traiesti cele mai intense momente atunci cand faci sport? Iti spunem noi- sa prelungesti experienta cu ajutorul unei « action cam » , adica al unei camere de actiune sau sportive. Sau poti sa redai cu ajutorul ei, in 4K, cu exactitate senzatiile prin care treci in acel moment. Sunt deci un instrument excelent extrem de compact, de performant si de usor de utilizat.

Agatate de ghidonul unei Mountain Bike, pe o casca de protectie, fixate pe o cascheta de schi sau chiar si pe o plansa de surf, camerele de actiune au vantul in pupa. Vezi mai multe detalii aici.

Intr-adevar, celebrele deja camere de actiune, au devenit indispensabile pentru toate activitatile exterioare, mai ales pentru cele sportive.

Cum sa te filmezi insa atunci cand faci sport si care sunt cele mai importante criterii de care sa tii cont?

Calitatea imaginii este un lucru extrem de important pentru camerele de actiune. Cu cat numarul de pixeli este mai mare, cu atat imaginea va fi mai buna. Imaginea HD este deci extrem de importanta. Iar constructorii au mers si mai departe, propunand calitatea Ultra HD sau 4K.

Dar rezolutia nu este singurul lucru de care trebui sa tii cont. Pentru ca daca atunci cand cobori cu snowboard-ul sau cand te plimbi cu bicicleta, imaginea poate sa fie perfecta, totul se schimba, odata cu venirea serii. Deci trebuie sa tii cont si de capacitatile sale atunci cand lumina nu te ajuta.

Iar pentru iesirile mai lungi, ai nevoie de modele de camere de actiune care prezinta o mare autonomie pentru a nu rata niciun un moment.

Cel mai important insa este sa alegi o camera de actiune care sa raspunda nevoilor tale de sportiv- te vei duce prin apa? Sportul pe care il practici risca sa cauzeze socuri camerei? Prevezi unele iesiri mai lungi?

Ecranul este si el foarte important, deoarece faciliteaza vizualizarea si faciliteaza cadrele. Iar camerele fara ecran necesita un transfer ulterior al datelor.  

Optiunile supliementare sunt si ele importante.

Ecranul cu Touch iti va facilita existenta. Iar modul Timelapse iti va permite sa impingi totul mult mai departe.

Alte criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand te filmezi cand faci sport:

  • camera sa aiba o greutate mai mica de 150 de grame.
  • comenzile sa fie simple.
  • accesoriile sunt extrem de importante si ele.
  • sa fie rezistenta la socuri, la temperaturi extreme sau la scufundari.
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *