Cum sa intretii marmura?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Cunoastem cu totii ce este marmura, o piatra scumpa si folosita in special la pardoseala. Este o piatra care nu permite dezvoltarea microorganismelor patogene, motiv pentru care este recomand sa o foloseasca la pardoaseala cei care au diferite probleme de sanatate. In schimb, are si un aspect elegant, iesind in evidenta printre celelalte pietre folosite in acest domeniu.

Durata de viata este lunga, o pardoseala de marmura poate rezista cateva zeci de ani, dar este foarte important sa aveti grija la intretinerea acesteia, altfel se poate deteriora, iar pretul acesteia nu este chiar atat de mic, motiv pentru care este cel mai bine sa o intretineti asa cum stiti.

In primul rand trebuie sa stiti ca marmura nu se curata cu substantele chimice pe care le folosim pentru alte suprafete, cum ar fi parchetul. Trebuie sa avem anumite substante speciale pe care sa le folosim in curatirea marmurei, asa ii putem pastra luciul si culoarea timp indelungat.

Este important sa nu versi otet sau suc de lamaie si sa lasi sa se usuce pe marmura pentru ca vor deteriora marmura si este foarte greu sa ii readuci luciul si culoare de inainte. Daca versi din greseala suc de lamaie sau otet pe marmura ai grija sa stergi imediat pentru a preveni acest lucru.

Aspira marmura periodic pentru indeparta mizeria de pe aceasta. Fa asta cat mai des si ori de cate ori crezi ca este nevoie, asa ii vei pastra luciul si va arata tot timpul asa cum trebuie.

Nu lasati niciodata lichidele sa se usuce pe marmura, chiar daca este doar apa, orice lichid care se usuca pe marmura poate lasa o pata greu de indepartat. Stergeti imediat marmura in cazul in care ati scapat ceva pe ea, folositi un material moala pentru a preveni zgarieturile.

Asadar, marmura este o piata care trebuie atent intretinuta pentru a ii pastra aspectul de inainte. Chiar daca unele tehnici iau mai mult timp si necesita o anumita cheltuiala este important sa ai grija sa ii pastrezi tot timpul liciul si culoare ei, altfel este foarte greu sa ii reobtii, iar de cele mai multe ori nu vei reusi.

Daca nu aveti timp pentru asta sau aveti nevoie de anumite servicii mai complexe, puteti apela la firme care se ocupa cu asta, cum ar fi cei de la www.stone-care.ro, astfel vei fi sigur ca ai parte de cele mai bune servicii de intretinere pentru marmura si chiar restaurari.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *