Cum sa intretii utilajele de constructii

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Utilajele de constructii sunt masinarii foarte mari, scumpe, greu de manevrat si greu de intretinut. Daca detii asa ceva ar trebui sa ai mare grija cu ele, sa nu risti sa apara defectiuni care te-ar costa o multime de bani pentru reparat. Trebuie sa le intretineti cat de bine puteti pentru a functiona asa cum doriti si sa va poata ajuta tot timpul cand aveti treaba. Ganditi-va cat de greu este sa reparati un utilaj de mare tonaj, cat de mult timp va trebuie sa ajungeti pana la piese defecta si sa o schimbati. Cel mai bine este sa aveti grija de el cat mai bine pentru a nu aparea probleme prea des.

1. Nu forma utilajele mai mult decat este recomandat. Cei mai multi le suprasolicita pentru a termina lucrarea mai repede, dar asta are un efect daunator asupra utilajelor de contructii care vor ceda la un moment dat. Chiar daca va dura putin mai mult sa finalizati proiectul, macar stiti ca utilajele de constructie pe care le detineti vor fi in regula, fara sa apara defectiuni la ele.

2. Nu folosi piese contrafacute, cel mai bine este sa cumparati piese originale tot timpul. Atunci cand vrei sa economisesti bani cumperi piese de proasta calitate care vor avea efect asupra altor componente a unui utilaj si vor ceva alte piese care pot fi mult mai scumpe. Din acest motiv este recomandat sa cumparati numai piese originale recomandate de producator.

3. Dintii de cupa sunt piese foarte importante pentru utilajele de contructii. Daca aveti nevoie de dinti cupa buldoexcavator ar fi cel mai bine sa alegeti cele mai calitative produse. Folosirea unor dinti de cupa uzati va avea efect asupra sistemului hidraulic a utilajului, care este foarte scump si dificil de schimbat. Pompele hidraulice sunt suprasolicitate in momentul in care folositi dinti de cupa uzati, astfel se vor defecta si veti fi nevoiti sa le schimbati.

4. Manevreaza tot timpul cu grija, utilajele de constructii trebuie manevrate cat mai atent astfel incat totul sa decurca asa cum trebuie. Daca cel care va manevra utilajul nu se pricepe, riscul ca acesta sa se defecteze este mare.

In concluzie, utilajele de constructii sunt masinarii care necesita mare atentie si bani pentru orice mica defectiune. Nu poti folosi un utilaj care este defect, riscul accidentelor de munca fiind foarte mare, un risc pe care nu ar trebui sa si-l asume nimeni.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *