Cum sa nu devina imprimanta o achizitie gresita?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Chiar daca imprimanta a devenit o necesitate acest lucru nu inseamna ca trebuie sa achizitionezi primul model de imprimanta pe care il vezi in momentul in care intri intr-un magazin de specialitate. Inainte de a face o achizitie de acest gen dar nu numai analizeaza costul pe care il implica achizitia pe care vrei sa o faci. Cand zic acest lucru nu ma refer la pretul de achizitie ci la pretul de utilizare al respectivului lucru. Nu putine sunt situatiile in care cumperi un produs la un pret mic insa utilizarea respectivului lucru te costa mult mai mult decat pretul de achizitie. In cazul in care se intampla acest lucru este mult mai avantajos sa optezi pentru inchirieri echipamente, mai ales daca nu ai nevoie de respectivul echipament in permanenta. Achizitionarea unui sistem de printare poate fi un exemplu foarte bun in acest sens in momentul in care achizitionezi o imprimanta a carei consumabile sunt mai costisitoare decat pretul de achizitie al imprimantei. Pentru a evita aceasta situatie, pe langa faptul ca trebuie sa achizitionezi o imprimanta care nu utilizeaza o canitate mare de cerneala in timpul printarii, trebuie sa mai tii cont si de anumite sfaturi menite sa reduca consumul de toner.

In situatia in care nu ai nevoie de o calitate foarte ridicata a printarii selecteaza din meniul imprimantei functia care permite printarea la un nivel calitativ inferior. In acest fel vei face economie la toner si implicit o economie in bugetul tau de cheltuieli.

Cred ca nu sunt putine situatiile in care ai constatat ca ai printat si informatii de care nu aveai nevoie. Chiar daca acest lucru nu te deranjeaza, toner-ul imprimantei tale nu e de aceiasi parere. Si cu siguranta nici tu nu vei mai fi de aceiasi parere in momentul in care va trebui sa achizitionezi un alt cartus. Pentru ca acest lucru sa se intample cat mai rar atentie mare la ceea ce printezi.

Nu in ultimul rand, utilizeaza doar consumabile originale in momentul in care trebuie sa le inlocuiesti pe cele actuale. Chiar daca sunt un pic mai scumpe, consumabilele originale te vor scuti de multe batai de cap si implicit financiare.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *