Cum sa scapi de problema unei contuzii

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

O contuzie se poate defini drept o rana fara gravitate aparenta, produsa de un soc. Contuzia se trateaza de obicei fara sa fie nevoie de interventie medicala insa poate necesita ingrijiri locale si tratament medicamentos.

O contuzie reprezinta modificarea functionala si structurala a unui tesut sau a mai multor tesuturi produsa in urma unui traumatism inchis, insa care nu compromite in niciun fel integritatea tegumenteor sau mucoaselor. In urma unei contuzii isi poate face aparitia o echimoza (o vanataie) – in momentele in care o contuzie superficiala provoaca lezarea vaselor de sange determinand modificarea culorii pielii. In urma unei contuzii mai poate aparea un hematom – o acumulare de sange intr-un spatiu restrans ca urmare a lezarii unor vase de sange mai mari.

Simptomele unei contuzii. Regiunea afectata este sensibila la atingere si dureroasa uneori la miscare, pot aparea vanatai initial de culoarea violet iar pe masura ce contuzia se vindeca culoarea se transforma in galben. In cazul in care contuzia are loc la incheietura mainii ai la dispozitie orteze incheietura mainii. Persoanele care joaca badminton, box sau handbal sunt cele care risca sa sufere de contuzii.

Orteza de mana elastica ofera stabilitate, compresie si suport in momentele in care practici o activitate sportiva sau o alta activitate ce presupune depunerea unui efort. Orteza de mana elastica se poate folosi si in cazul unei contuzii moderate, in caz de tendinita sau osteoartrita. In plus, se poate folosi fara probleme si in cazul inflamatiilor articulatiilor.

Orteza este fabricata dintr-un material elastic, textil, extrem de rezistent care lasa pielea sa respire. Dispune de un design fara cusaturi pentru a se exclude disconfortul creat de frecare. Orteza pentru incheietura mainii se va alege in functie de circumferinta de la nivelul inchieturii mainii, in functie de distanta dintre cot si incheietura mainii.

Orteza este indicata in caz de fracturi, contuzii, faciliteaza procesul de reabilitare, imobilizeaza si pozitioneaza membrul superior si accelereaza procesul de vindecare in cazul unei contuzii.

Prin purtarea ortezei se amelioreaza durerea provocata de o contuzie, se asigura compresie si se atenueaza durerea cauzata de un traumatism local. Exista actualmente pe piata si orteze cu atela pentru articulatie ce confera o senzatie deosebit de placuta datorita materialului din care este realizata ce permite circularea aerului. Nu afecteaza in niciun fel mobilitatea degetelor, este modelata anatomic.

Cauta orteze mana pret pentru a beneficia de cea mai buna oferta de pe piata, in special a unui magazin online.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Cum sa scapi de problema unei contuzii

  1. Dan says:

    Foarte bun articol, multumesc pentru sfat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *