Cum va arăta închirierea de mașini în următorii 5-10 ani sau mai mult?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ce factori vor juca un rol sau vor reprezenta o amenințare în avansarea industriei? Tehnologia deja modelează viitorul în anumite domenii, în timp ce alți factori sunt încă ani de la a fi pe deplin dezvoltați.

Auto News a vorbit cu mai mulți operatori pentru a obține previziunile lor cu privire la viitorul serviciilor de închirieri de mașini – și modul în care companiile lor intenționează să se adapteze la aceste progrese și schimbări.

Dominația automatizării

Se intrevede un viitor cu mai multe vehicule partajate, rezervări mai eficiente și procese de check-in / checkout și creștere a modelelor de carsharing și self-service. Industria de închirieri auto se va transforma în cele din urmă. Nu e considerata neapărat o amenințare, ci o evoluție în mai multe procese bazate pe tehnologie.

Viteza, ușurința în utilizare și mai puține necunoscute vor juca un rol major în menținerea unui client înapoiat.

Pentru a rămâne la curent cu nevoile în schimbare ale clienților se va dezvolta  un proces de rezervare la cerere și prin aplicatia de pe telefonul mobil sau prin intermediul site-ului web. Clienții doresc să apese un buton pe telefonul lor și să dețină autovehiculul gata de sosire sau să se afișeze la locația lor atunci când au nevoie de el.

Viitoarea interfață cu clienții pare să fie mobilă, deoarece generația tânără devine o parte mai mare a renterului demografic.  O companie mică de închiriere independentă, nu a dezvoltat un sistem automat de rezervări on-line, dar lucrează la acest scop.

Este nevoie de mai mult efort pentru a face investiția în mobilitate ca o mică companie independentă. Dar se îndreptăm către o aplicatie, astfel încât clienții să facă rezervări de pe un smartphone”.

Tehnologia este considerata  ca o posibilă în schimbare de închiriere de mașini în ceva care seamănă cu un mediu de partajare sau de tip peer-to-peer, unde oamenii își închiriază propriile mașini.

Dacă nu avem nici o mașină și putem  închiria o mașină de la vecinii nostri, nu e nevoie  să mergeti la o companie de închirieri auto.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *