Cutremur de 4.9 grade pe Scara Richter

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Astazi a avut loc un cutremur de 4,9 grade Scara Richter, cel mai mari din ziua de azi. Cutremurul s-a produs in jurul orei 21:18 in judetul Vrancea, la adancimea de 135 km. Zona seismica Vrancea este una destul de activa, acolo s-au mai produs astazi inca 4 cutremure, de magnitudine mai mica, 2 de 3 grade, unul de 4,3 grade, unul de 2,9 grade si inca unul de 2,6 grade. Astazi a fost o zi activa seismica, speram sa se termine aici, nimeni nu isi doreste un cutremur mai mare, care ar putea fi devastator.

Atunci cand vine vorba de cutremure eu sunt foarte precaut, pentru ca sunt periculoase, un cutrem mare poate face dezastre la care nu se astepta nimeni. Problema cea mare este ca nu se poate afla cand se va produse un cutremur, astfel incat populatia sa fie avertizata, toata lumea este luata prin surprindere si autoritatile trebuie sa actioneze imediat, daca cutremur este de intensitate mare.

Cutremurul a fost resimtit in toata Romania, la mine in oras s-a simtit chiar foarte bine, timp de cateva secunde bune. A fost un cutremur lung, dar la inceput nu mi-am dat seama ce se intampla.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *