De unde sa inveti web design?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Nu este chiar atat de usor sa inveti web design, fiind o meserie grea care necesita experienta si imaginatie. Totusi, este frumos sa stii sa lucrezi in Photoshop si sa faci designul siteurilor, asta daca ai o imaginatie bogata sa te ajute. Se cauta tot timpul web designeri preceputi, tot mai multa lume cauta oameni care sa faca siteuri pentru afacerile lor, iar din acest motiv este o mare oportunitate de angajare, daca stii web design.

Cursuri in acest domeniu nu prea am gasit, in mare parte cred ca sunt doar cateva sfaturi si bazele web designului, dar daca vrei sa inveti, cel mai bine ar fi sa te apuci de lucru de unul singur si sa lucrezi in programele de care ai nevoie. Astfel, iti este cel mai usor sa inveti. Totusi, la inceput iti este imposibil sa incepi lucruri daca nu cunosti lucrurile de baza, asa ca cel mai bine ar fi sa cauti cateva cursuri pe internet, pentru a invata lucrurile esentiale.

Puteti cauta pe siteuri ca lynda.com, udemy.com sau alte asemenea. Sunt multe astfel de siteuri care ofera cursuri de web design. In principiu, este bine sa stii sa lucrezi foarte bine in Photoshop si sa stii sa codezi layouturile pe care le lucrezi. Pentru asta ai nevoie de CSS si HTML, dar si de PHP pentru a intelege unele lucruri.

Poti sa inveti sa codezi teme de WordPress, fiind tot mai cautata aceasta meserie. Sunt carti din care poti invata cum sa codezi in WordPress, mai exact pentru sa faci teme pentru WordPress. Am si eu o astfel de carte acasa, care m-a ajutat destul de mult sa inteleg bazele, dar din pacate nu am mai continuat. Oricum, pentru cei care lucreaza cu siteuri facute pe platforma WordPress este util sa stie lucrurile esentiale in codarea temelor pentru aceasta platforma, uneori ai nevoie de moficari pentru siteul tau.

Daca te apuci de web design ai grija de imagini folosesti in layouturile tale, logourile sau alte lucruri pe care le vei face. Cei mai bine este sa cumperi imagini de pe internet, sunt asa numitele vector packs, fiind pachete cu imagini pe care sa le folosesti fara sa ai probleme cu drepturile de autor. Preturile sunt mici, in comparatie cu banii pe care ii vei lua dupa ce termini o lucrare.

In concluzie, daca ai ocazia sa inveti web design nu ar trebui sa mai stai pe ganduri, poti imediat sa iti gasesti un loc de munca unde vei castiga mult mai bine decat la multe alte joburi.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *