Detinerea unui caine, costisitor sau nu?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

In cadrul acestui articol doresc sa scriu despre un criteriu pe care foarte multi dintre noi nu il iau in considerare atunci cand se gandesc sa achizitioneze sau sa adopte un caine. Pe langa responsabilitatea pe care ne-o asumam atunci cand cumparam sau adoptam un caine trebuie sa ne gandim foarte serios si la aspectul financiar al acestei decizii. Chiar daca la prima vedere achizitia sau adoptarea unui caine nu pare a fi o investitie mare din punct de vedere financiar, pe parcurs vom constata ca o parte din bugetul nostru se va duce pe caine. Pana la urma este un membru a familiei noastre si trebuie sa il tratam cum se cuvine, nu-i asa? In cele ce urmeaza doresc sa prezint pe scurt care sunt cheltuielile cele mai importante pe care un iubitor de caini trebuie sa le faca pentru propriul caine.

Dupa cum bine intuiti, in cazul in care nu adoptati un caine, o prima cheltuiala va fi generata de catre achizitionarea unui patruped. O cheltuiala periodica si pe care trebuie sa o treceti in bugetul familiei se refera la achizitia de mancare pentru caini. Avand in vedere ca iti doresti ce e mai bine pentru cainele tau precum si datorita faptului ca nu iti doresti sa se imbolnaveasca vei cumpara mancare de cea mai buna calitate. In acest sens imi permit sa iti recomand hrana pentru caini Royal Canin, probabil cel mai bun tip de hrana pentru caini. Vizitele la medicul veterinar precum si tratamentul aferent acestor vizite sunt o alta cheltuiala de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa achizitionam un caine.

Si pentru ca vrem ca patrupedul nostru sa se simta rasfatat va trebuie sa cumparam anumite accesorii caini. Printre cele mai importante accesorii pentru caini sunt: articolele de dresaj, recipientele pentru hrana, custile de transport, casuta pentru caini, zgarda, lesa, botnita, precum si alte accesorii. Acestea sunt din punctul meu de vedere principalele cheltuieli de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa cumparam un caine.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *