Diferența dintre aerul condiționat inverter și aerul condiționat normal

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Instalație de aer condiționat pentru aer condiționat convențional

Pentru a afla diferența dintre aparatul de aer condiționat normal și aparatul de climatizare inverter, este necesar să știți despre următoarele fapte.

Aici trebuie să înțelegem ce este sistemul de aer condiționat? Ce este tehnologia inverterului în sistemul de aer condiționat? Cum și unde se utilizează tehnologia inverterului într-un aparat de aer condiționat

Ce este aerul condiționat și cum funcționează un aer condiționat?

Un aparat de aer condiționat este un sistem sau o mașină care tratează aerul zonei închise prin ciclul de refrigerare. Pentru a menține temperatura scăzută în zona limitată, aerul cald este îndepărtat sau înlocuit de aerul rece.

Cele patru componente majore:

  • Compresor
  • Condensor
  • Vaporizator
  • Supapă de uscare și expansiune

Aceste patru componente joacă un rol important în întreaga funcționare a aparatului de aer condiționat.

Chimicul pe care îl folosim în aparatele de climatizare este cunoscut sub numele de “agent frigorific”. Agentul frigorific are o proprietate ușor de convertit de la gaz la lichid și lichid în gaz din nou. Acest agent frigorific este utilizat pentru a transfera căldura din aerul din cameră într-un aer exterior.

Funcționarea unui aparat de aer condiționat

Când pornim un aparat de aer condiționat, începe întregul proces, compresorul primește puterea, motorul începe să funcționeze, pune presiune asupra agentului frigorific, apoi agentul frigorific intră în condensator sub formă de agent de răcire cu vapori de înaltă presiune și temperatură înaltă.

Condensatorul exercită căldură din acesta în atmosferă și transformă vaporii de agent frigorific în lichid de înaltă presiune și temperatură scăzută. Apoi, agentul frigorific lichid de înaltă presiune și temperatură joasă intră în supapa de uscare și expansiune, după ce trece prin el, se transformă în lichid de joasă presiune și temperatură scăzută, apoi intră în vaporizator.

Atunci când acest lichid de joasă presiune și temperatură joasă trece prin vaporizator, acesta absoarbe căldura din jur și astfel creează efectul de răcire, iar agentul frigorific se transformă în vapori de joasă temperatură scăzută și intră în compresor.

În acest fel, se încheie un ciclu, care se repetă din nou și din nou pentru a atinge temperatura dorită.

Aer conditionat cu tehnologie de inverter

Diferența de bază este utilizarea eficientă a sursei de alimentare în funcționarea unui sistem de climatizare, ceea ce îl face un sistem eficient de aer condiționat.

De ce Aer Conditionat Inverter

Un aparat de aer condiționat cu inverter Hokkaido înseamnă că, compresorul este alimentat de un dispozitiv de acționare cu turație variabilă sau inverter, ceea ce permite motorului compresorului să funcționeze la o viteză variabilă pentru a atinge și menține temperatura dorită. Viteza variabilă a motorului compresorului ajută la menținerea temperaturii setate.

Inițial motorul compresorului funcționează la o viteză ridicată pentru a atinge temperatura setată, apoi este nevoie de o putere mai mare și mai târziu este nevoie de o putere mai mică pentru a menține această temperatură. Se desfășoară fără probleme. Ca urmare, consumul redus de energie.

În timp ce compresorul normal funcționează la o viteză constantă pentru a atinge temperatura setată, odată ce acest lucru se realizează, acesta se stinge. Diferența dintre aerul condiționat al inverterului și compresorul normal de aer condiționat începe odată cu scăderea temperaturii. Acest ciclu se repetă din nou și din nou pentru a obține temperatura setată. În acest proces, compresorul capătă multă putere, ceea ce devine foarte costisitor.

Deci, diferența dintre Aer Conditionat Normal și Aer Conditionat Inverter

Pe scurt, factorul de bază al diferenței dintre dintre aerul condiționat al inverterului și aerul condiționat normal și aparatul de aer condiționat al inverterului este factorul de consum de energie al ambelor tipuri de aer condiționat. Diferența dintre aerul condiționat al aerului și aerul normal: aerul condiționat. Aparatul de aer condiționat începe să funcționeze pe măsură ce pornim aparatul, compresorul începe să funcționeze și coboară la atingerea temperaturii setate. Începe din nou când temperatura camerei este ridicată. Deci consumă mai multă putere.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *