Firefox Quantum – un nou browser mai rapid

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Compania Mozilla a anuntat a lansat recent noul browser, Firefox Quantum. Interfata si designul au fost revizuite complet. Firefox Quantum se anunta a fi mai rapid decat concurentul sau direct, Google Chrome.

Mozilla Firefox Quantum a fost prezentat de catre Fundatia Mozilla drept un browser de doua ori mai rapid decat versiunea precedenta, calibrat astfel incat sa depaseasca Google Chrome si sa readuca utilizatorii care l-au abandonat in urma cu cativa ani. Noul browser  Mozilla Firefox Quantum este in sfarsit disponibil pentru Windows, Mac si Linux si urmeaza sa fie disponibil in cel mai scurt timp pentru Android si iOS.

Dupa cum spuneam mai sus, Firefox Quantum este de doua ori mai rapid decat versiunea precedenta. Fundatia Mozilla a indraznit chiar sa afirme ca Firefox Quantum este chiar mai rapid decat Chrome. Chrome, spre deosebire de Firefox Quantum consuma cantitati enorme de memorie RAM, risipeste bateria de la laptop in cazul in care sunt mai multe tab-uri deschise. Alternativa perfecta la Chrome pare Firefox Quantum.

Acest browser a fost anuntat inca de la sfarsitul anului trecut drept un browser complet diferit fata de Firefoxul cu care eram obisnuiti pana acum. Este creat sub aceeasi umbrela de Open Source. Pe langa numeroasele detalii de interfata si functionalitate, Firefox Quantum are sanse mari sa se bucure de un succes enorm si asta datorita vitezei. Testele arata ca este de doua ori mai rapid decat Firefox 52, un browser lansat destul de recent, in urma cu aproximativ un an. Pentru a se atinge o astfel de performanta s-a ales un motor de procesare CSS ce a fost dezvoltat in house cu limbajul de programare Rust. Avantajul sau deloc de neglijat este acela ca foloseste toate nucleele procesoarelor multi-core de ultima generatie.

In plus, Firefox Quantum consuma cu pana la 30% mai putina memorie RAM decat un browser Chrome in aceleasi conditii. Mai rapid si mai minimalist, acest browser dispune de un nou motor, mai rapid si mai bine gandit pentru performanta. Paginile se vor incarca mult mai rapid si va folosi mai putina memorie. Ofera navigare fluida chiar daca ai deschis una sau 10 file, schimbarea intre acestea fiind si ea mai rapida tot gratie motorului puternic. Denumita Photon UI, interfata aleasa de Mozilla este una simpla si minimalista si are nevoie de resurse putine. Firefox vine cu optiunea de sincronizare a datelor personale si un mod de citire al paginilor care afiseaza doar textul simplu si imaginile atasate.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *