Imbunatatiri pentru sistemul de invatamant

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Cu totii stim ca sunt probleme in sistemul de invatamant tarii noastre, ca este nevoie de putina implicare pentru a se rezolva marile probleme pe care le avem. Asta este foarte important pentru ca statul sa reuseasca, daca sistemul de invatamant este la pamant lucrurile nu vor merge bine, pentru ca toata lumea va renunta la scoala si la alege sa plece in tari straine, dandu-si seama ca in Romania sansele de a se dezvolta nu sunt chiar atat de mari. Toti ne dorim o viata usoara, un job care sa nu fie foarte stresant, astfel incat sa putem trai lejer fara prea multe griji. Sistemul de invatamant ar trebui sa ne ajunge sa obtinem asta mult mai usor, ar trebui ca totul sa mearga mult mai bine pentru ca elevii care ies din curtile scolii cu o diploma sa aiba un loc unde sa munceasca, sa nu fie nevoiti sa plece in tari straine cu toate ca au invatat multi ani si s-au straduit pentru a obitine rezultate bune.

Faptul ca la noi totul se bazeaza pe teorie este foarte gresit, practica este foarte importanta pentru ca e chiar atat de usor sa inveti sigur sa faci lucrurile pe care le-ai invatat doar in teorie. Joburile disponibile in momentul de fata necesita o anumita experienta, majoritatea dintre angajatori vor persoane cu experienta, dar faptul ca la noi se face doar teorie, experienta e mai greu se capatat.

Este foarte important ca toti sa inteleaga ca sistemul de invatamant este o problema mare, odata rezolvata lucrurile ar putea merge mult mai bine. Ar trebui sa se aduca investitii majore in acest domeniu, guvernul ar trebui sa-si dea seama ca aici ar fi foarte important sa investeasca pentru a aduce imbunatatiri.

De exemplu, Romania se afla printre putinele scoli care inca mai foloseste creta pentru a scrie la tableta, un putine scoli unde s-au cumparat panouri scolare care sa le aduca elevilor o comoditate mai mare atunci cand trebuie sa rezolve un exercitiu la tableta. Este important ca elevul sa aiba dorinta de a invata, iar in conditiile in care se afla scolile de azi nu este chiar atat de usor sa ii motivezi sa vina la scoala cu drag.

Majoritatea scolilor din tara se afla intr-o conditie proasta, din cauza faptului ca sunt vechi si guvernul nu da bani pentru reparerea acestora, astfel incat elevii sa poata invata mult mai usor. Laboratoarele de fizica, chimie, biologie, geografie sau alte materii, ar trebui dotate corespunzator, un profesor care explica intr-un laborator, avand materiale pe care sa le dea ca exemple, se va face mult mai bine inteles de catre elevi, acestea vor retine mult mai usor si va fi mai simplu pentru ei sa invete lectiile de zi cu zi.

Sunt sigur ca toti va dati seama de asta, despre faptul ca sistemul de invatamant din Romania nu este printre cele mai bune, ca ar trebui sa se face multe imbunatatiri, dar pana atunci cred ca vor mai trece ani buni, ani care vor scoate din scoli elevi fara prea multe sperante pentru viitor.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *