Importanta animalelor de companie

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Probabil ca cei mai multi dintre voi va dori un animal de companie, dar e foarte greu pentru cei care locuiesc la bloc si nu au conditiile necesare pentru a creste unul. Cainii si pisicile au devenit parte din viata multora dintre noi si probabil ca cei mai multi s-au atasat foarte mult de animalele pe care le detin. Chiar daca pentru unii sunt niste simple fiinte, pentru cei care iubesc animalele sunt o parte din viata lor. Foarte multi oameni au crescut de mici cu un animal langa ei, acestia dezvoltand un anumite sentiment de afectiune pentru ele.

Pentru copii, un animal poate avea un efect benefic asupra formarii lui, iar asta ar trebui sa fie orice parinte. Cumparandu-i copilului tau un caine il poti ajuta sa invete cea inseamna responsabilitatea, fiind nevoit sa aiba grija de animalul lui si sa il creasca cum stie el mai bine. Copilul va simti o mare bucurie cand va vedea ca se descurca si reusesc sa faca fata singur provarilor care vor aparea de-a lungul timpului, iar acest lucru va avea un efect benefic asupra formarii personalitatii lui.

Animalele pot fi considerate un partener de joaca, iar copiii adora sa se joace tot timpul, mai ales atunci cand sunt la o varsta frageda. Un caine se va juca tot timpul cu copiii si vor fi foarte linistiti in prezenta lor. Chiar daca unii parinti sunt speriati sa-si lase copilul in preajma unui caine, daca acesta este bine dresat, cu siguranta va avea un efect benefic asupra lui.

Daca te-ai hotarat sa ii cumperi un animal copilului tau este important sa ii supraveghezi atunci cand se joaca impreuna pentru a observa ce reactii are atat copilul cat si animalul, astfel vei sti daca este animalul potrivit pentru copilul tau sau  daca este un pericol si mai bine alegi sa ii cumperi altceva. Siguranta este foarte importanta, acesta fiind primul lucru la care trebuie sa te gandesti, dar asta nu trebuie sa fie un motiv pentru care sa renunti la idea de a cumpara un animal copilului tau.

In concluzie, un animal in preajma copilului tau poate avea un efect benefic, dar inainte de toate, gandeste-te ce animal i-ar place copilului tau si dupa ce faci alegerea de a cumpara unul, supravegheaza-i tot timpul cand sunt impreuna, pentru a sti daca alegerea ta este cea potrivita si pentru a te asigura ca animalul nu ii va face nici un rau copilului.

Sanatatea animalelor de companie este foarte importanta, iar daca esti din Suceava poti apela la acest medic veterinar Suceava care sa te ajute atunci cand ai probleme.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *