Incurajez mersul pe biciclete

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Un lucru care ma bucura zi de zi atunci cand merg pe strada este ca va multi copii, dar si adulti, care prefera mersul pe bicicleta in detrimentul mijloacelor in comun. De asemenea, si mersul pe jos este foarte important. Poate multi dintre ei nici nu au bani de o bicicleta, dar mesajul acestui articol este ca trebuie sa incercam sa mergem cat mai mult pe jos sau cu bicicletele, din diverse motive. Nici nu cred ca mai trebuie sa aduc vorba despre poluarea pe care o fac miile de masini din orase(sau sutele de mii din orasele mari) sau mijloacele de transport in comun.

Incurajez mersul pe biciclete

O alta chestie este ca in mijloacele de transport in comun sunt mereu foarte multi oameni. Nu stiu de cate ori am apucat sa stau jos, pe scaun, intr-un tramvai sau autobuz, pentru ca de obicei de abia ai loc in picioare, ceea ce nu e prea bine din diverse motive. Un alt avantaj al mersului pe jos sau al mersului pe bicicleta este faptul ca este extrem de sanatos. Miscarea zilnica pe care o facem si care ne pune sangele in miscare ne ajutam sa fim sanatosi si sa ne mentinem cat de sanatosi se poate. O bicicleta simpla, normala, nu e foarte scumpa. Puteti sa gasiti cateva modele si second-hand care sunt in stare buna. De asemenea, puteti sa cumparati accesorii biciclete online.

bicicleta

In principiu, o sa aveti neaparat nevoie de un antifurt. Acel cordon care se pune in jurul bicicletei cand o legati de ceva anume, cum ar fi un gard. Nu e deloc scump si este imperios necesar, in special in Romania. Dupa aceea, un alt lucru care, dupa parerea mea, e destul de necesar, sunt luminile pe care trebuie sa le aveti montate atat pe fata, cat si pe spate. Nu doar ca o sa vedeti drumul putin mai clar seara, dar si altii o sa va vada pe voi din cauza luminii din spate. Spre exemplu, masinile, vor vedea lumea care palpaie si vor stii sa mearga mai incet sau sa va ocoleasca.

Pe parcurs probabil o sa mai aveti nevoie si de alte lucruri, cum ar fi un cos de pus in fata pentru a va cara diverse lucruri, sau un portbagaj, pentru aceeasi intrebuintare. Daca o sa va cumparati, sau aveti deja, o bicicleta second hand, poate vreti sa luati in considerare si inlocuirea franelor sau a altor piese importante.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *