iPhone 8 si iPhone X – noile telefoane Apple

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

La 10 ani de la lansarea primului telephon Iphone, Apple incearca sa aduca o schimbare odata cu lansarea noului iPhoneX (se citeste iPhone 10).  Apple si-a prezentat noile telefoane, iPhone 8 si iPhone X luna trecuta in cadrul aniversarii a 10 ani de la prezentarea primului iPhone.

In cadrul evenimentului organizat la Steve Jobs Theater, Apple a prezentat trei noi modele, iPhone8, iPhone 8 Plus si iPhone X.

Iphone X, noua revolutie Apple. iPhone X a fost cea mai asteptata prezentare a serii, un smartphone special creat pentru a celebra 10 ani de la lansarea celebrului telefon Apple. iPhone X beneficiaza de un design nou nout si de un ecran OLED Super Retina Display. O alta noutate oferita de acest telefon este faptul ca nu dispune de butonul Home la fel ca celelalte modele. Iphone X este capabil sa isi recunoasca utilizatorul gratie unei noi functonalitati, Face ID. Aceasta functie inlocuieste cititorul de amprenta digitala.

In plus, acest telefon este pregatit  pentru aplicatii de realitate augmentata. Atat in ceea ce priveste partea de hardware, cat si partea de software, Apple a anuntat  ca sustine dezvoltarea acestei categorii noi de continut. In privinta imagisticii, iPhone X este dotat cu doua camere de 12 megapixeli: f/1.8 pentru cea wide si f/2.8 pentru cea tele. In plus, in partea din fata exista un senzor de 7MP dotat cu tehnologia TrueDepth, care poate analiza 3D.

Pretul unui iPhone X incepe de la 1.000 de dolari pentru 64GB spatiu de stocare si ajunge la 1.150 de dolari pentru 256GB spatiu de stocare. La noi in tara telefonul va fi disponibil din 3 noiembrie. Precomenzile pot fi efectuate din data de 27 octombrie.

iPhone 8, continuitatea inaintea rupturii. Din punct de vedere estetic, iPhone 8 nu se diferentiaza prea tare de predecesorul sau. Aceeasi marime a ecranului, aceleasi margini…insa, spre deosebire de iPhone 7, iPhone 8 vine cu o serie de diferente. Telefonul dispune de chipset A11 Bionic, cel mai puternic chipset instalat vreodata pe un telefon inteligent. iPhone 8 are doar 2GB de memorie RAM iar iPhone 8 Plus, 3GB, iar designul este, dupa cum spuneam mai sus, similar modelelor de anul trecut. Desigur, camera este mult mai buna, procesorul este imbunatatit si se promite un ecran de o calitate superioara. Telefonul este compatibil cu realitatea augmentata si este  rezistent la apa si la praf. Pretul unui iPhone 8 la noi in tara va fi de aproximativ 3.600 de lei (in SUA este de 700 de dolari).

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *