Lacul Albastru din Baia Sprie

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Se stie ca Romania este o tara frumoasa, cu peisaje extraordinare si multe obiective turistice care atrag anual straini cat si romani. O vacanta in Romania poate fi de multe ori mult mai frumoasa decat una in strainatate, daca stii sa alegi destinatiile turistice potrivite si stii locurile care te poti face sa te simti mai bine. Muntii Carpati sunt foarte importanti pentru turismul tarii noastre, o multime de obiective turistice sunt legate de acesti munti, care ne aduca o mandrie nationala.

In judetul Maramures, in centrul orasului Baia Sprie se afla un lac care a reusit deja sa impresioneze o multime de oameni. Fie ei straini sau romania, lacul are o frumusete e care admira toti cei care trec in vizita la acesta. Lacul a ajuns faimos imediat ce au inceput sa vina mai multi turisti, din vorba in vorba s-a aflat de el, iar acum vin multi straini si intreaba de el, pentru ca vor sa-l viziteze. Probabil va intrebati ce este asa important la acest lac de atrage atentia tuturor. In fuctie de lumina zilei, lacul isi schimba culoare, iar asta poate uimi multa lume, atunci cand te uiti la apa din lac sa se schimbe culoare ei, nu este ceva obisnuit, motiv pentru care este un lac cunoscut in toata lumea.

Numele lacului este Lacul Albastru si a fost format din cauza unei vechi excavatii miniere. Motiv pentru care apa isi schimba culoare este prezenta sulfatului de fier si a melanteritului. Lacul nu este unul de mari dimensiuni, are o forma eliptica si aproximativ 4 m adancime, dar cu toate astea tot ramane un obiectiv turistic important, pe care ar trebui sa-l viziteze cat mai multi romani.

O mica vacanta in Maramures ar trebui sa includa si vizitarea acestui lac in program, cunoasterea tarii noastre este importanta, astfel s-ar putea promova turismul, prin recomandari la prietenii vostri din strainatate.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *