Masina electrica de la Kia

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Cei de la Kia au scos pe piata prima lor masina electrica, fiind prezentata la Salonul Auto Geneva 2014. Masinile electrice au inceput sa devina din ce in ce mai cautat, toate marcile importante de masini au inceput sa scoata pe piata si masini electrice, fiind cautate pentru cei care au nevoie de o masina de oras, fiind mult mai usor de intretinut. Pentru cei care au deja o masina normala, pe care o folosesc atunci cand pleaca la drum lung, ar fi o buna investitie sa-si cumpere o masina electrica pe care sa o foloseasca doar pentru deplasari scurte si in oras.

Masina electrica de la Kia se numeste Soul EV si are un motor ce dezvolta 81.4 kW, adica 109 CP. Poate prinde viteza de 100 km/h in doar 12 secunde, fiind o masina buna la acest capitol, avand in vedere ca foloseste curentul drept “combustibil”. Atunci cand vorbesti de o masina electrica te gandesti imediat la autonomie, asta fiind foarte important. Kia Soul EV are o autonomie de pana la 200 kilometri, o distanta destul de buna pentru o masina de oras, nu faci prea des atat de mult daca nu pleci intr-o excursie sau ai treaba in alte orase. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 145 km/h, iar pentru o masina de oras oricum este prea mult.

Bateria se incarca in 5 ore, daca folosesti o priza normala de 230 V. Daca vrei o incercare mai rapid, poti folosi un sistem de incarcare rapid, iar in 30 de minute vei avea bateria incarca partial. Oricum, nu cred ca vei alege sa pleci cu aceasta masina la drum lung, avand in vedere ca este electrica si nu are o viteza maxima prea mare. Nu stiu daca sunt in Romania benzinarii unde sa poti incarca o masina electrica, cel putin eu nu am auzit de asta pana acum.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *