Motive pentru care sa te lasi de fumat

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Fumatul este un viciu foarte popular printre adolescenti dar nu numai. Chiar daca nu este deloc sanatos sa fumezi, cei mai multi considera asta un obicei care alunga plictiseala si dupa ce s-au obisnuit cu acest stil de viata le este foarte greu sa se lase de fumat. Chiar daca cei mai multi spun ca nu vor sa se lase de fumat, pentru ca ei vad ceva interesant in asta, ceva care le face sa treaca timpul altfel, adevaratul motiv este dependenta. O data ce te-ai apucat de facut ceva si te-ai obisnuit asa, nu mai este la fel de usor sa iti schimbi stilul de viata, chiar daca vei incerca, este posibil sa dai gres. Totusi, este bine sa faci tot posibilul pentru a te lasa de fumat, pentru ca ai mai multe motive care ar trebui sa te determine sa faci asta.

Sanatatea este cea mai importanta, stim cu totii efectele nocive pe care le au tigarile asupra corpului nostru, iar asta ar trebui sa fie un bun motiv care sa te determina sa te lasi de fumat. Totusi, daca asta ti se pare prea greu, poti incerca o tigara electronica care este mai sanatoase si nu te va afecta atat de mult.

Banii sunt o mare problema in cele mai multe familii, iar cum un pachet de tigari costa in jur de 15 lei si cei mai multi fumeaza in jur de 1 pachet pe zi, nu este chiar atat de usor sa tii “pasul” cu asta, sa ai si bani de tigari si bani pentru alte activitati.

Prietenii te-ar putea evita, daca nu sunt fumatori nu vor dori sa respire fumul tau de tigara, care ii poate afecta si pe ei, iar din acest motiv vor incerca sa faca tot posibilul sa nu fie in preajma ta atunci cand fumezi.

In concluzie, am enumerat mai sus doar 3 motiv foarte bune care te-ar putea determina sa te lasi de fumat.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *