Nuantele aurului

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Probabil sunteți familiarizați cu marcajele de aur standard de 14K, 18K, etc., dar știați că bijuteriile de aur pot fi de asemenea marcate cu procentaj de aur? Această diagramă oferă semnele comune de ștampilare pe bijuterii de aur și ce înseamnă ele.

De asemenea, asigurați-vă că ați inspectat o piesă de bijuterii pentru toate marcările. O piesă poate fi marcată cu 18 K, urmată de un alt marcaj care ar putea însemna că nu este solid din aur de 18 K, ci de fapt doar placat la suprafață cu un strat de aur de 18 K.

Orice alte marcaje pe o piesa de bijuterii de aur ar putea fi o marcă a producătorilor, ceea ce este minunat pentru că atunci puteți să vă urmăriți piesa înapoi la cine a făcut-o!

Orice aur sub 24K pur este amestecat cu metale din aliaj pentru a se întări, cu unele amestecuri de cupru și argint, fiind cele mai populare. Procentele de amestec nu sunt standardizate, deci în funcție de costul fluctuant al metalelor aliate, producătorului sau culorii dorite, piesa de aur poate avea o nuanță diferită față de alte piese din același karat de puritate aurie.

În acest sens, pentru a obține o culoare mai bună, caratele de puritate aurie mai scăzute sunt adesea amestecate cu procente mai mari de cupru pentru o culoare mai închisă, mai roșie. Uneori, aurul de 10K poate să arate “mai auriu” decât 14K din cauza asta.

Patinarea poate schimba ochii aurului tău.

Metalele se oxidează în timp datorită expunerii la aer. Acest lucru creează un strat subțire deasupra piesei de bijuterii care, de obicei, o transformă mai întunecată și conferă o finisare mai mată. Articolele de epocă sunt adesea descrise ca având o “patină”. O patină este pur și simplu oxidarea culorii și texturii  piesei în timp. Unii oameni iubesc o patină bună, în timp ce alții lustruiesc bijuteriile lor regulat. Patina pe bijuteriile de epocă poate face să pară mai întunecată decât bijuteriile noi cumpărate astăzi, chiar dacă are aceeași puritate de karate.

Desigur, unele dintre diferențele de culoare ar putea fi, de asemenea, din diferențele de metale din aliaj folosite pentru a crea piesa.

Aurul alb este de fapt o nuanță foarte galbenă (aurul este amestecat cu metale de culoare argintie, cum ar fi nichel sau paladiu) și de multe ori este placat cu un strat de rodiu alb strălucitor pentru aspectul “aurului alb”. Cu timpul și uzura, stratul de rodiu se poate îndepărta, dezvăluind culoarea galben pal palidă … dacă intenționați să obțineți aur alb ca set de inel de nunta Florina. Vestea bună: un bijutier poate re-placa piesele de aur alb cu rodiu, dacă stratul a fost uzat și culoarea galbenă rezultată nu este cea potrivita

Pe măsură ce colectam piesele, le comparăm în mod constant una cu cealalta, uneori cu frustrare vazand culorile lor diferite. Un exemplu minunat: un nou colier din aur de 14K, pe care il cumpărati recent, arată aproape verde pal, lângă un colier din lanț vintage 14K, care arată aproape roșu. Există o multitudine de motive pentru care ar putea arăta atât de diferit, cum ar fi patina, reflectarea luminii de pe o suprafață lucioasa față de o suprafață mată și un conținut de aliaj de metal.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *