Pensule pentru acrilic

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Cumpărarea de pensule pentru pudra acrilia poate fi o experiență greoaie când este pentru prima dată! Acest articol vă va oferi o introducere clară în alegerea pensulelor de utilizat cu acrilic. Dacă sunteți începător, este greu să știți care combinație de formă, dimensiune și brand se potrivește nevoilor dvs. Nu vă faceți griji, veți înțelege mai bine pensulele pentru acrilic pe măsură ce prindeti experiența.

Pentru o privire mai detaliată la pensulele pentru acrilic și cum să le curățați și să le îngrijiți, consultați sfaturile tehnicienilor profesionisti.

Formă

Pentru pudra acrilica, uleiuri și acuarele există 8 forme principale, fiecare adaptată diferitelor tehnici și nivele de detaliu.

 Tipuri de pensule

 Există două forme principale de perie:  dreptunghiulară și plană, și rotundă și arcuită.

Plat sau dreptunghiular

Periile plate sau dreptunghiulare au capete pătrate, flexibile și pot incarca o cantitate mare de pudra. Atunci când sunt utilizate pensulele plat, sunt foarte potrivite pentru amestecarea și vopsirea pe suprafețe mari de unghie. Vârful și laturile pot fi de asemenea folosite pentru linii mai delicate și atingeri mici.

Rotunjit și luminat

Pensulele rotunde și ascuțite au o burtă mare care se înclină până la un punct fin. Sunt capabile de modele îndrăznețe care pot acoperi suprafețe mari, totuși ele pot oferi și linii fine și detalii.

Pe măsură ce abilitățile dvs. se extind pentru a cuprinde diferite tehnici, va trebui să aveti  mai multe tipuri de pensule – dar dacă sunteți un începător complet puteți începe cu doar două pensule: una medie și o rundă de dimensiuni medii perie.

Mărimea

Pentru fiecare formă de perie există numeroase dimensiuni, de la 0000 până la dimensiunea 24. În general, ați folosi:

 Dimensiuni de pensula

Pensule de dimensiuni medii pentru versatilitate, mici pentru lucrări detaliate  și pensule de mari dimensiuni pentru pictarea unor suprafețe mari și stergeri.

Veți observa că unele pensule pentru acrilic  au mânere scurte, în timp ce altele au mânere lungi. Cele cu coada lunga sunt utile pentru lucrul cu șevalet, atunci când doriți să pictați dintr-o distanță care vă permite să vedeți întreaga lucrare simultană.

Începeți cu perii de dimensiuni medii (dimensiuni de la 6 la 8) și apoi ramificați în funcție de nevoile stilului dvs. de pictură și de flexibilitatea bugetului.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *