Pentru ce este recomandat sa faci sauna?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Saune Barelly

Saune Barelly

Poate ca multi dintre voi nu stiti ce beneficii are sauna si de ce unii aleg sa faca sauna destul de des. Cei mai multi stiu ca ii ajuta pe cei care vor sa slabeasca, dar pe langa asta are si alte beneficii pentru organismul nostru. Pe langa faptul ca ai parte de cateva momente in care vei fi relaxat si vei putea sa te odihnesti daca esti obosit, mai ai si alte beneficii de care va profita organismul tau.

Sauna are un efect benefic asupra sistemului respirator si aceasta poate reduce inflamatia mucoasei respiratorii. Deseori apar dureri la articulatii si  cateva sedinte de sauna pot rezolva aceasta problema. Metabolismul nostru este imbunatatit atunci cand facem sauna, avem parte de destule beneficii care sa ne incurajeze sa facem sauna mai des.

O sedinta buna de sauna ar trebui sa dureze in jur de 15 minute. Este foarte important sa respectam anumite detalii atunci cand facem sauna, altfel nu vor avea parte de toate beneficiile acesteia. Este important sa respectam durata recomandata a unei sedinte de sauna si etapele acesteia: cea de incalzire, cea de racire si cea de repaus. Etapa de incalzire poate fi repetata, dar asta depinde de fiecare cum rezista la temperatura ridicata din sauna. Dupa ce ai terminat etapa de racire este bine sa faci un dus cu apa calda si sa stai la temperatura camerei pentru etapa de repaus.

Sauna poate fi de 2 tipuri, uscata si umeda. Daca vrei sa faci sauna uscata, de 2-3 ori pe saptamana este deajuns, nefiind recomandat sa exagerezi in legatura cu asta. Sauna umeda poti sa faci zilnic, nefiind restrictii speciale in legatura cu asta.

Cei care stau la casa pot sa-si cumpare singuri o sauna pentru a avea acces la ea tot timpul, fara a fi nevoiti sa apeleze la diverse sali de fitness sau alte locuri unde pot gasi o sauna. Ar fi mult mai bine sa ai sauna ta acasa, sa o poti folosi oricand vrei si sa stii ce conditii ai in ea, sa stii cat de curata e si sa ti-o amenajezi exact asa cum vrei tu.

Acest articol are o multime de informatii utile despre sauna, beneficiile acesteia cat si alte detalii pe care le-ai putea folosi atunci cand doresti sa alegi sauna perfecta pentru casa ta. Este bine sa fii documentat inainte de a lua decizia finala, altfel poti cumpara ceva care nu ti se  potriveste.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Pentru ce este recomandat sa faci sauna?

  1. Nicu says:

    Sfaturi bune pentru cei care doresc sa faca sauna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *