Programul Examenului de Bacalaureat din 2014

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Se cam apropie examenul de bacalaureat cu pasi repezi, asa ca trebuie sa ne pregatim pentru el, sa invatam pentru a trece examenul cu brio din prima incercare. Nimeni nu isi doreste sa pice bacul, va trebui sa invete alte cateva luni si sa recupereze, pentru a da examenul iar, pentru a-l lua, si asta nu este chiar atat de usor. Atunci cand te pregatesti pentru bacalaureat este bine sa iti faci un plan pentru a invata mai eficient, astfel iti va fi mai usor sa acoperi toata materia intr-un timp cat mai scurt.

Daca esti in clasa a 12-a ar fi trebui sa te apuci de invatat de mult timp, daca inca nu ai facut-o. Cu toate astea, nu este foarte tarziu, daca te pui serios pe invatat de pe acum inca mai poti recupera anumite lucruri si ai sanse sa treci examenul cu brio.

Programul Examenului de Bacalaureat din 2014

Pe 26-30 mai se fac inscrieri pentru examenul de bacalaureat, dar din cate am inteles, pentru prima sesiune inscrierile se fac automat, pentru cei care sunt in clasa a 12-a. In acest caz, nu trebuie sa va faceti griji in privinta asta.

Pe 30 mai se incheie cursurile pentru elevii din clasa a 12-a. Deci, de pe 1 iunie vom avea vacanta, chiar daca trebuie sa invatam in acel timp, totusi vom avea destul timp liber incat sa facem si alte activitati, avand in vedere ca este cald afara, fiind vara.

Intre 10 si 12 iunie vom avea loc examenele pentru competente ligvistice, proba orala, pentru limba romana. Nu sunt chiar atat de importante aceste examene, dar daca nu te duci nu poti intra in bac, deci nu ar trebui sa lipsesti.

Intre 16 si 20 iunie se va da examenul pentru competentele digitale, adica veti da un test din anumite lucruri legate de calculator, nu poate fi prea greu.

Intre 23 si 27 iunie se vor da examenele pentru competentele ligvistice pentru o limba straina, cum ar fi engleza. Dupa parerea mea, este foarte important sa stii engleza, nu se stie cand vei dori sa pleci in strainatate sau cand vei avea ocazia sa vorbesti cu cineva din alta tara.

Acum vine partea cea mai grea, cele 3 examene scrise foarte importante.

Pe 30 iunie se va sustine proba scrisa la limba si literatura romana.

Pe 2 iulie se va sustine proba obligatorie a profilului, cum ar fi matematica la SN sau MI. Aici depinde de fiecare profil, ce materie obligatorie are.

Pe 4 iulie se va sustine proba la alegere a profilului. Vei putea alege dintre mai multe materii, in cazul meu, voi da la biologie, fiind la SN este cea mai buna varianta pentru mine.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *