Siguranta copiilor in masina

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Cand esti sofer deja trebuie sa fii mult mai responsabil, atunci cand te urci la volan trebuie sa fii foarte atent, pentru ca orice greseala te poate costa nu doar viata ta, cat si cea a celorlalti pasageri, iar asta nu este ceva placut, sa stii ca din vina ta au murit prietenii tai sau sa mori chiar si tu. Cei mai multi soferi nu sunt deloc precauti si din acest motiv se produc atat de multe accidente, iar asta este o mare problema pentru ceilalti soferi.

Copiii sunt foarte vulnerabili intr-o masina, la orice frana brusca, curba periculoasa sau alte manevre bruste, se poate lovi, fiind mic se loveste usor si de multe ori poate pati ceva chiar foarte grav. Din acest motiv, este foarte important sa-ti cumpari un scaun auto copii, care va avea grija de siguranta copilului tau si stim ca asta este foarte important pentru toti.

Multi soferi risca si isi lasa copii pe locul din fata, din dreapta lor, o alegere gresita care il poate costa viata pe acel copil. Daca este mic nu se poate tine in caz de accident si poate fi proiectat direct prin parbriz. Sofer, datorita pozitiei sale, se poate tine mai bine astfel incat sa riste mai putin, avand si volanul in mana care ii asigura o anumita stabilitate.

Alt motiv pentru care locurile din fata sunt periculoase pentru copii, sunt airbagurile care ii pot lovi grav, datorita puterii lor. Acestea au fost proiectate pentru adulti, pentru ai proteja pe ei, nu copii mai mici de 12 care, care pot fi chiar sufocati de acesta.

Centura de siguranta este si ea facuta doar pentru adulti sau copii care au peste 12 sau o inaltime mai mare de 135 cm. Daca copilul vostru nu se incadreaza in aceste categorii, nu ar trebui sa il lasati cu centura de siguranta, putand sa ii faca mai mult rau decat bine. Un scaun auto pentru copii este alegerea perfecta pentru siguranta sa, iar asta te va face si pe tine sa fii mai linistit atunci cand conduci, stiind ca al tau copil este in siguranta.

In concluzie, cand vine vorba de copii, trebuie tot timpul sa-ti iei niste masuri de siguranta, pentru a fi sigur ca nu va pati nimic in caz de un accident usor sau alte incoveniente care pot aparea pe parcurs. Nu este greu sa ii oferi o siguranta sporita copilului tau, o mica investitie te va face sa nu mai ai nici o grija cu privire la acest aspect.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Siguranta copiilor in masina

  1. aXXapro says:

    este foarte importanta in zziua de azi siguranta tuturoe pasagerilor dintr-un autoturism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *