Tot ce trebuie sa stii despre drone

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Dronele reprezinta aparate de zbor de dimensiuni mici sau foarte mici, care sunt controlate de la distanta prin intermediul unei telecomenzi sau cu ajutorul unui smartphone. Initial aceste dispozitive au fost dezvoltate din nevoi militare ale unor state in timpul razboiului din Liban din urma cu mai bine de 30 de ani. La acea vreme dimensiunile acestora erau mult mai mari, iar costurile de productie erau uriase, ajungand chiar si la cateva milioane de dolari.

Astazi pretul este mult mai mic, iar oricine isi doreste sa achizitioneze un astfel de dispozitiv trebuie sa isi stabileasca necesitatile si modul in care ar folosi o drona, in acest fel facand alegerea potrivita. Cei mai multi dintre doritori sunt copiii sau tinerii care isi doresc sa se distreze, insa nu trebuie omisi nici cei care sunt pasionati de fotografie, de la inaltime obtinandu-se niste imagini de invidiat.

Bineinteles ca exista si unele persoane care ar avea nevoie de o drona din motive de securitate, pentru a supraveghea video o proprietate, care sa stea de paza sau care sa spioneze ceva, insa utilizarea dispozitivelor in aceste scopuri poate fi ilegala, astfel ca trebuie consultata legislatia din domeniu pentru a evita problemele.
Cu alte cuvinte, exista drone care nu sunt nimic altceva decat niste jucarii, care pot fi asemanatoare unor avioane de jucarie ce se controleaza prin intermediul unei telecomenzi sau de cele mai multe ori cu ajutorul smartphone-ului. Insa pot exista si persoane care sa isi doreasca drone profesionale pe care sa le foloseasca in diferite scopuri: agricultura, jurnalism, arheologie etc.

Dronele de jucarie au preturi reduse, functioneaza pe baza unui acumulator si pot fi folosite imediat dupa ce au fost scoase din cutie. In acelasi timp, dronele profesionale sunt dotate cu camere video si foto, care sunt capabile sa redea imagini de inalta calitate. In plus, acestea vin si cu sisteme GPS, motiv pentru care sunt mult mai usor de utilizat.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *