Unde cauti un apartament sau o garsoniera de inchiriat?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

imobiliare

Stim cu totii ca nu este foarte usor sa iti cumperi un apartament sau o garsoniera in ziua de azi, din cauza salariilor mici si a cheltuielilor mari pe care le are fiecare familie. Daca locuiesti intr-o zona in care preturile pentru produse si servicii sunt mai mari, iti vei da seama cat de greu este sa duci o viata decenta, iar asta se intampla tot mai des. Atunci cand salariul nu iti permite sa faci un credit in banca pentru a-ti cumpara un apartament sau o garsoniera unde sa locuiesti, singura varianta ramane sa iti inchiriezi ceva, chiar daca uneori nu poate fi o varianta prea buna. Daca faci un calcul, probabil iti va conveni mai mult sa platesti luna de luna la un credit, pentru a-ti cumpar apartament sau o garsoniera, dar multe banci nu ofera credite pentru cei care nu au un salariu foarte mare.

Daca alegi sa inchiriezi un apartament trebuie sa fii foarte atent la oferta pe care o gasesti, trebuie cauti pana cand gasesti ceva potrivit pentru tine, care sa-ti ofere conditiile de care ai nevoie, dar sa ti-l poti permite. Asta este cel mai greu, sa gasesti un apartament potrivit pentru tine la un pret ok, sa iti permiti un trai decent, asa cum doreste toata lumea. Suna usor, dar nu e, trebuie sa ai un salariu maricel pentru a te descurca cu chiria si utilitatile.

Pentru cei care nu dispun de un venit mai mare, o buna varianta ar fi sa faca un credit in banca si sa cauta o garsoniera de vanzare care sa si-o permita. Un apartament este mult mai scumpt, dar o garsoniera nu este chiar atat de greu cu cumparat, iar daca consulti foarte bine oferta, sigur vei gasi ceva bun, care sa-ti convina. Pentru o familie mica, este de ajuns o garsoniera, daca nu au nici un copil sigur se vor multumi cu mai putin.

Este greu sa traiesti cu chirie, dar daca gasesti ceva ieftine poti sa traiesti decent. Depinde foarte mult de orasul in care locuiesti sau vrei sa te muti, sunt orase unde chiria apartamentelor este foarte mare, dar si orase unde oricine si-ar permite sa plateasca o anumita suma de bani pe chirie. Aici poti gasi cateva informatii despre orasele unde chiria este mai ieftina si orasele unde chiria este mai scumpa, iti poti face o idee despre preturile din tara si poate te vei orienta spre un oras unde sa te muti, pentru a putea sa-ti permiti o viata lejera.

O alta varianta ar fi sa iti gasesti un prieten cu care sa imparti pretul pentru inchirierea unei garsoniere, asta daca esti singur si au nevoie de un loc unde sa stai. Este o buna varianta, te va ajunge mult mai ieftin si pana la urma asta urmareste fiecare.

In concluzie, sa stai cu chirie nu este usor, dar nici sa cumperi un apartament nu este mai usor. Totusi, daca gasesti o oferta buna, este mai convenabil sa faci un credit in banca, pentru a-ti cumpara propriul apartament sau o garsoniera.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *