Vine iarna, cum iti pregatesti masina?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Avand in vedere ca se apropie iarna cu pasi repezi, ar trebui sa te gandesti cum sa iti pregatesti masina pentru frigul iernii. Ai nevoie de anumite lucruri pentru ca masina sa fie functionabila la valoarea ei masina si pentru a evita viitoarele probleme, pe care le au alti soferi care nu au avut grija ca masina sa fie pregatita din toate punctele de vedere. Fie ca vine vorba de jante auto, diverse sisteme electrice sau alte lucruri pe care le are masina, este important sa te asigur ca totul functioneaza perfect.

 

Cum pregatesti masina pentru iarna?

1. Cauciucuri de iarna. Cu siguranta stii ca ai nevoie de anvelope de iarna, asa ca ar fi bine sa le cumperi din timp. Acum poti gasi usor cauciucuri ieftine la multe magazine, iar din acest motiv ar trebui sa te grabesti. Va recomand sa va feriti de magazinele second hand atunci cand vine vorba de anvelope, fiindca sunt sanse mici sa gasiti ceva de calitate, motiv pentru care ar fi mai bine sa alegeti ceva nou.

2. Bateria. Verifica daca bateria este buna pentru ca altfel vei avea probleme la pornire in fiecare dimineata, dupa ce masina a stat foarte multe ore in frig. Este un lucru destul de problematic pentru multi soferi, fiindca bateriile slabe nu mai ofera masinii energia necesara pentru pornire. Din acest motiv, ar trebui sa va asigurati din timp daca bateria va putea face fata iernii.

3. Yala portierei. Se intampla deseori sa se blocheze portiera daca este foarte frig afara, asa ca ar trebui sa va cumparati un spary pentru a debloca portiera in cazul in care ingheata si nu mai puteti intra in masina. Este foarte util un astfel de spray si probabil stiti asta deja.

Cam atat am vrut sa spun, ar mai fi cateva lucruri, dar pe acestea le consider cele mai importante.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Vine iarna, cum iti pregatesti masina?

  1. Florin says:

    Este foarte important ca atunci cand da prima zapada sa avem tot ce ne trebuie pentru a nu fi luati pe nepregatite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *