WhatsApp VoIP – apeluri cu voce

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Cred ca multi dintre voi stiti ca acum putin timp aplicatia WhatsApp a fost cumparata de gigantul Facebook cu o suma exorbitanta pentru zilele noastre. Se pare ca Mark Zuckerberg si noua echipa a aplicatiei de mesagerie au cateva planuri marete pentru aceasta aplicatie. Un update posibil pe care ar putea sa il primeasca ar fi faptul ca aplicatia sa primeasca functia de VoIP si anume sa putem vorbi cu alti prieteni cu voce pe WhatsApp.

Exista foarte multe astfel de aplicatii concurente, cum ar fi si Skype, Viber, Telegram, BBM dar si multe altele care au prins aripi vazand tranzactia dintre Facebook si WhatsApp si sperand ca si ei sa castige foarte multi bani de pe urma aplicatiei. Avand in vedere ca WhatsApp este cea mai populara dintre ele, chiar si in detrimentul Skype-ului care permite apeluri intre interlocutori, aplicatia nou cumpara de Facebook este menita sa concureze direct cu acestia. Functia de VoIP ar trebui sa fie introdusa in aceasta vara, daca zvonurile se vor concretiza. Cred ca aplicatia nu va fi foarte dificil de utilizat. Ma gandesc ca va fi introdus un buton de genul microfon sau apelare prin care sa putem face conexiunea.

Avand in vedere adaugarea acestei functii probabil si taxa pentru aplicatie se va ridica. In momentul acesta utilizatorii trebuie sa plateasca 99 de centi pe an. Consider ca aplicatia merita, si chiar daca ar ajunge undeva la 3 dolari pe luna, asta ar insemna 10 lei si tot ar fi un pret bun. Zvonul a pornit la marele congres de tehnologie de la MWC Barcelona chiar de la fondatorul WhatsApp, Jan Koum. Aplicatia in momentul de fata are peste 450 de milioane de utilizatori la nivel mondial si in fiecare zi se mai alatura inca un milion. Probabil dupa adaugarea functiei VoIP acest numar se va mari, scazand astfel cotele celorlalte aplicatii, dar asta o putea vedea doar in vara.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *