Vrei sa inveti pentru BAC? De unde trebuie sa incepi

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Daca inca nu te-ai apucat sa inveti pentru examentul de bacalaureat cred ca ar fi timpul sa o faci, mai sunt aproximativ 4 luni jumatate pana la prima proba, asa ca trebuie sa fii pregatit daca vrei sa treci cu brio peste acest examen, asa cum trebuie sa fac si eu. Atunci cand vine vorba de invatat este posibil ca de multe ori sa nu stim de unde sa incepem, fiind atat de multe lectii trebuie sa o luam de la un capat pentru a putea invata totul, astfel incat sa stim destule pentru a trece examentul de bacalaureat.

Eu consider ca aceste 4 luni jumatate sunt destule pentru a putea sa imi pun materia la punct, am de gand sa ma apuc de invatat pentru ca daca voi amana prea mult voi ajunge in pragul verii fara sa fi invatat nimic. Stim cu totii cum este vara, cand afara e cald, nu mai invata nimeni, cand toti sunt afara tu nu prea poti sta in casa sa inveti, motiv pentru care este important sa faci totul atunci cand trebuie.

1. Poti incepe prin a cauta pe internet variante de bac din anii trecuti, dupa ce ai facut asta te poti familiariza cu subiectele, cu tipul subiectelor din anii trecuti astfel incat sa stii la ce trebuie sa te astepti pentru anul acesta. Este foarte important sa te duci la simularile care se dau in fiecare an, in acest fel poti sa te obisnuiesti putin cu tensiunea si modelul subiectelor de bacalaureat.

2. Dupa ce ai facut primul pas ar trebui sa cauti pe internet materia care trebuie invatata pentru bacalaureat la fiecare obiect, astfel vei sti ce este nevoie sa inveti si ce nu. Nu are rost sa pierzi timpul aiurea, invatand alte lucruri de care nu ai nevoie, motiv pentru care este  bine sa stii ce trebuie sa inveti.

3. Dupa ce ai cautat cea ce trebuie sa inveti, nu mai trebuie decat sa te apuci sa faci asta. Iti faci un mic plan cu toate lectii pe care trebuie sa le stii, iti scrii pe o foaie cand vei invata fiecare lectie si daca respecti programul cu siguranta vei reusi sa treci cu brio de acest examen.

4. Daca ai materia invata tot ce trebuie sa mai faci este sa testezi daca stii, daca faci in fiecare zi cateva teste de pe internet, variante de Bac, sansele tale vor creste semnificativ.

Eu asa voi face, este cea mai buna metoda la care m-am gandit.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Vrei sa inveti pentru BAC? De unde trebuie sa incepi

  1. […] de bacalaureat la cele 3 obiecte. Am mai scris un articol despre bacalaureat, il puteti citi aici, un articol in care mi-am prezentat cateva idei despre cum ar putea sa invete fiecare pentru acest […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *